Selecteer uw taal

Programma-ondersteuning

 

Programma-ondersteuning gaat verder dan opleiding en certificatie: dit aanbod gaat uit van een meer omvattende en onderzoekende kijk op het programma, bepaalde activiteiten of specifieke incidenten. Een Exponent-specialist assisteert bij het verzamelen en nalyseren van gegevens over uw aanbod of bepaalde onderdelen daarvan en adviseert met betrekking tot ongevallenpreventie en veiligheidsmanagement. Conformiteit met toenemende Europese en nationale regelgeving over 'ontspanningsevenementen' in het algemeen, en meer bepaald touwenparcours, zijn deel van ons advies.

Ons aanbod omvat twee kernactiviteiten, die mogelijk gecombineerd worden:

Consulting m.b.t. programmaveiligheid

Exponent Challenge Services biedt op uw vraag advies rond de volgende onderwerpen :

   • Programmadoelstellingen en design van een parcours
   • Staff management
   • Ontwikkelen en evalueren van veiligheidsbeleid
   • Ongevallenplan en accident response
   • Wettelijke aspecten van het werken op touwenparcours en Europese touwenparcoursnormen
   • Werken met een veiligheidscomité

Risicoanalyse

In België zijn organisatoren van avontuurlijke activiteiten wettelijk verplicht een risicoanalyse uit te voeren voor hun activiteiten. Ook de Europese normen in verband met touwenparcours vereisen een risicoanalyse voor elk touwenparcours. Exponent kan u bij het maken van deze analyse begeleiden.

Samen met u analyseren we bijna-ongevallen en ongevallen met het oog op het verbeteren van uw veiligheidsmanagement. We formuleren na de analyse een advies ter preventie van gelijkaardige problemen.

We value your privacy

We use cookies only to enhance your browsing experience. By clicking "Accept", you consent to our use of cookies.